вторник, 3 марта 2015 г.

Яблучний пиріг з кремовою заливкою

IMG_7326-1
Сьогоднішній смачний рецепт розпочну з того, що я направду дуже вдячна за відгуки, які ви залишаєте на моєму сайті або присилаєте мені з допомогою зворотнього зв’язку. На жаль, не завжди маю можливість відповісти, але це в дійсності мене надихає, дає сили і бажання продовжувати вести блог, шукати і придумувати нові рецептики, випробовувати, готувати і втілювати їх у життя. Тому дуже-дуже дякую! Приємно усвідомлювати, що можеш якось послужитися людям :).
Отже, натхнення приходить і це потрібно використовувати. Цей яблучний пиріг – смачний і особливий тим, що яблука запікаються у ніжному сметанному кремі. Пригощайтеся, смакуйте. Пиріг у мене вийшов золотистий – як оте листячко, що зараз під деревами збирається. Такий собі символ осені. Тримайте рецепт)Інгредієнти
Тісто
150 г топленого вершкового масла або маргарину
0,5 склянки сметани
1,5 склянки борошна (250 г)
1-1,5 ч.л. розрихлювача
Для сметанної заливки
1 склянка сметани
1 стакан цукру
1 яйце
1 ч.л. ванільного цукру
3 ст.л. борошна
Для начинки
500-600 г яблук
Приготування
Усі інгредієнти для приготування тіста змішуємо в одній мисці і замішуємо м’яке тісто. Кількість розпушувачу, яку даємо, залежить від самого розпушувачу, його потрібно з розрахунку на 250 г борошна. Поки готуємо начинку, тісто покладіть в поліетилен і в холодильник.
IMG_7272IMG_7275
Сметану, яйце, цукор і борошно збиваємо міксером або віничком до розчинення цукру. Яблука нарізаємо тоненькими шматочками, або можна їх натерти на крупній терці.
IMG_7299IMG_7282
Тісто викладаємо у форму на пергамент, розрівнюємо руками так, щоб по боках утворилися бортики. Всередину викладаємо яблука. Тут яблука можна присипати зверху корицею для додаткового пікантного смаку, але це не обов’язково.
IMG_7292
Заливаємо яблука збитою сметанною заливкою. Випікаємо при температурі 180 градусів 50 хвилин (до години часу). Кількість продуктів розрахована на середню круглу форму (діаметром 26 см).
IMG_7305IMG_7313
Виходить ось така смакота. Смачно і гарячим, і після того, як постоїть у холодильнику. Смачного!
IMG_7339-1

Комментариев нет:

Отправить комментарий