вторник, 3 марта 2015 г.


Пиріг з яблуками


яблучний пиріг з пісочним тістом
Звичайний, але такий добрий пиріг з яблуками. Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на невелику бритванку. Зазвичай, я не можу дочекатися, поки пиріг охолоне і розрізаю його ще гарячим :).
Інгредієнти
Тісто
2 жовтки
2 ст.л. сметани
100 г маргарину75-100 г цукру
1 ч.л. розпушувачу
250 г борошна
Начинка
близько 1 кг яблук
1 ч.л. кориці
1 ст.л. крохмалю
50-100 г цукру (залежно від смаку яблук)
цедра з 1 лимона
50 г білих мелених сухарів
Приготування
Яблучний пиріг з пісочним тістомЯблука почистіть, наріжте тонкими пластинками і пересипте корицею, цукром та крохмалем. Додайте цедру
Яблучний пиріг з пісочним тістомБорошно пропустіть через сито і змішайте з розпушувачем. Додайте до нього натертий на грубу терку маргарин та перемішайте. Також додайте туди цукор (можна пудру), сметану і жовтки
Яблучний пиріг з пісочним тістомШвидко замісіть тісто
Яблучний пиріг з пісочним тістомРозділіть тісто на 2 частини, одна має бути трохи більша. Більшу частину розкатайте на бритванку, формуючи невеликі бортики. Рівномірно посипте сухарями
Яблучний пиріг з пісочним тістомВикладіть зверху начинку
Яблучний пиріг з пісочним тістомНа начинку покладіть тонкий пласт тіста з меншої частини, бортики защіпніть. Легенько проткніть верх виделкою та змажте білком
Яблучний пиріг з пісочним тістомВипікайте при температурі 180-200 градусів до зарум’янення. Готовий пиріг присипте цукровою пудрою

Комментариев нет:

Отправить комментарий